top of page
  • Writer's pictureAnu Aaltonen

Kuka päättää puolestasi?


Covid-19-pandemia ja poikkeusolot ovat värittäneet ja haastaneet kuntavaaleihin valmistautumista yli vuoden ajan. Niiden takia on saatu kantaa jatkuvaa huolta ehdokkaiden ja äänestäjien turvallisuudesta. Kasvomaskeista, käsideseistä ja turvallisuussuunnitelmista on tullut vaaleihin valmistautumisen arkipäivää. Vaalien toteutumisen ajankohtaa on jouduttu jännittämään ja kampanjasuunnitelmia sopeuttamaan nopeasti muuttuneisiin tilanteisiin. Talven ja kevään mittaan on etsitty uusia tapoja tavoittaa äänestäjiä ja tehdä vaalikampanjaa. Mutta nyt odotetut vaalit ovat vihdoinkin käsillä.


Kuntavaaleissa valitaan seuraaviksi neljäksi vuodeksi kaupungin luottamushenkilöt, jotka tekevät salolaisten arkeen suorimmin vaikuttavia päätöksiä. He päättävät esimerkiksi lastemme kouluista ja päiväkodeista, ikääntyneiden kuntalaistemme hoivasta, liikuntapaikoista ja kirjastoista, ympäristönsuojelusta, joukkoliikenteestä sekä yrittämisen ja työllistämisen mahdollisuuksien edistämisestä. He päättävät uusien asuinalueiden kaavoituksesta, parkkipaikoista ja siitä, miten Saloa kehitetään vetovoimaisemmaksi uusien asukkaiden silmissä. He päättävät myös veroprosentista ja siitä, miten kaupungin taloutta hoidetaan tavalla, joka mahdollistaa laadukkaat palvelut jatkossakin. Kuntavaaleissa äänestetään siis siitä, millaisessa Salossa haluamme elää. Siksi ei ole aivan sama, kuka saa äänesi kuntavaaleissa.


Salon kokoomus onnistui poikkeuksellisena aikana rakentamaan näihin Suomen tärkeimpiin vaaleihin erinomaisen ja kattavan ehdokaslistan. Ehdokkaina on monipuolisesti kaikenikäisiä, naisia ja miehiä, erilaisissa elämäntilanteessa olevia sekä eri ammateissa toimivia luottamustoimien konkareita ja uusia kykyjä ympäri Saloa. Listamme ehdokkaat tuntevat hyvin salolaisten tarpeet ja huolet. He ovat sitoutuneet tekemään kuntalaisia kuunnellen ja yhteistyöllä päätöksiä arkesi sujuvuuden eteen sekä kehittämään kaupunkiamme. Salon kokoomus rakentaa kanssasi elävää Saloa.


Anu Aaltonen Kokoomuksen Salon Kunnallisjärjestö, varapuheenjohtaja ja vaalipäällikkö


Julkaistu Kokoomuksen Salon Kunnallisjärjestön vaalilehdessä 25.5.2021
20 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page